Τελευταία νέα
Search

Δήμος Σάμου: Έγκριση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιρίου Ξενία- Δημιουργία Κέντρου Επιστήμης Λόγου και Τέχνης

470

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου Ξενία- Δημιουργία Κέντρου Επιστήμης Λόγου και Τέχνης

Εγκρίθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου Ξενία- Δημιουργία Κέντρου Επιστήμης Λόγου και Τέχνης». Η μελέτη προβλέπει τις εργασίες για την στατική ενίσχυση του κτιρίου και την αρχιτεκτονική πρόταση για την αλλαγή χρήσης του σε κέντρο επιστήμης, λόγου και τέχνης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.000.000 €.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αστικού ιστού της πόλης στα πρώτα βήματα της τουριστικής ανάπτυξής της. Η περίοπτη θέση του, στην βιτρίνα της πόλης καθιστά αναγκαία την παρέμβαση και αξιοποίησή του δεδομένων και των απαγορεύσεων και περιορισμών που επιβάλλονται και δεν επιτρέπουν την κατεδάφισή του. Η δημιουργία κέντρου επιστήμης, λόγου και τέχνης εκτιμούμε ότι θα συμβάλλει στην μετατροπή ενός κτιρίου ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε θύλακα πολιτισμού, διαλόγου και ανάδειξης των γραμμάτων και των τεχνών τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερ-τοπικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα η αποκατάσταση δωματίων όπως ήταν στην εποχή της ακμής του θα συνδέσει δύο εποχές μεταξύ τους. Προσβλέπουμε στην φιλοξενία σε αυτό δράσεων και εκδηλώσεων που θα αποτελέσουν στοιχείο προστιθέμενης αξίας και στον τουριστικό τομέα αλλά και την τοπική οικονομία γενικότερα».

Don’t forget to check the Santorini Activities Santorini Horse Riding
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: