Τελευταία νέα
Search

Σάμος: Ολοκλήρωση προγράμματος υιοθεσίας βυθού Κοκκαρίου

237

Εκστρατεία Adopt a Dive Site

Ολοκλήρωση προγράμματος υιοθεσίας βυθού Κοκκαρίου, μέσω της εκστρατείας Adopt a Dive Site του ιδρύματος Project Aware. #AdoptADiveSite
Από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2018 έλαβαν χώρα 12 υποβρύχιοι καθαρισμοί στο βυθό της παραλίας Κοκκαρίου, στο λιμάνι, στα Λεμονάκια του χωριού και στη παραλία Λεμονάκια.
Έγινε λεπτομερή καταγραφή των απορριμμάτων που έφεραν οι δύτες στην επιφάνεια και ανακυκλώθηκαν ή επαναχρησιμοποιήθηκαν όταν αυτό ήταν δυνατό. https://www.projectaware.org/diver/amalagaris

 Ο κ.Αλέξανδρος Μαλαγάρης δήλωσε: 


Είμαι ευγνώμον για τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους δύτες στη θάλασσα και τους εθελοντές στην ακτή, που ένθερμα συμμετείχαν στους καθαρισμούς, παρά τις οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των χειμερινών μηνών δήλωσε ο κ.Αλέξανδρος Μαλαγάρης.
Από τα 1130 κιλά απορριμμάτων που ανελκύθηκαν τη πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα πλαστικά αντικείμενα, ενώ ξεχωρίζουν οι επτά στο σύνολο εξάμετροι σωλήνες, οι δεκάδες ρόδες, οι ξαπλώστρες και ο μεγάλος αριθμός των πεταμένων ή χαμένων αλιευτικών εργαλείων.
Από το μόλυβδο των διχτυών φαντασμάτων, χυτεύσαμε 70 κιλά βαρών κατάδυσης και εξοπλίστηκαν δωρεάν 10 δύτες.
Οι προσπάθειες μας για ένα καθαρό και ασφαλές θαλάσσιο περιβάλλον προβλήθηκαν στο Αμερικάνικο περιοδικό SportDiver https://www.sportdiver.com/ghost-nets-greece και στο Undersea Journal της PADI.
Την υιοθεσία υποστήριξαν υλικοτεχνικά ή συμμετείχαν σε αυτή: η Δημοτική Ενότητα Κοκκαρίου, το καταδυτικό κέντρο Kerveli Village Hotel Diving Center, το Let’s do it Greece, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Ινστιτούτο Θαλάσσια Προστασίας – Αρχιπέλαγος, η Εθελοντική Ομάδα ΣΟΣ Κοκκαρίου και η Silk Oil.
Οι υποβρύχιοι καθαρισμοί συνεχίζουν υπό την αιγίδα πλέον της Ομάδας Δυτών της Εθελοντικής Ομάδας ΣΟΣ Κοκκαρίου.

Φωτογραφία του Alexandros Malagaris.

Φωτογραφία του Alexandros Malagaris.

Φωτογραφία του Alexandros Malagaris.

Φωτογραφία του Alexandros Malagaris.

Φωτογραφία του Alexandros Malagaris.

Φωτογραφία του Alexandros Malagaris.

Φωτογραφία του Alexandros Malagaris.

Don’t forget to check the Santorini Activities Santorini Horse Riding
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: