Τελευταία νέα
Search

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Κατατέθηκε η πρόταση  για την ένταξη στο ΕΣΠΑ  του  έργου «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ-ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ” 

530

ΕΣΠΑ :«ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ-ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ”

Κατατέθηκε η πρόταση  για την ένταξη στο ΕΣΠΑ  του  έργου «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ-ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ”  προυπολογισμού 18.740.000,00 ευρώ.

Την  είδηση ανακοίνωσε μιλώντας στην Σαμιακή Τηλεόραση η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου η οποία ενημέρωσε  ότι ήδη ενέκρινε τα έγγραφα σύμβασης του συγκεκριμένου έργου που θα υποβληθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με την σχετική πρόταση η παράκαμψη Πυθαγορείου συνδέει  τον άξονα Βαθύ- Πυθαγόρειο με τον άξονα Πυθαγόρειο- Χώρα και το αεροδρόμιο  του νησιού και είναι συνολικού μήκους 10.956 χλμ.

Η αρχή της παράκαμψης βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Βαθύ – Πυθαγόρειο, πλησίον του Πυθαγορείου και του οικισμού Καρμπόβολο.

Η παράκαμψη Χώρας ξεκινάει  από την ισόπεδη συμβολή της επαρχιακής οδού Χώρας- Πυθαγορείου με την επαρχιακή οδό Πυθαγορείου-Ηραίου. Συνδέει τον άξονα Πυθαγόρειο-Χώρα με τον άξονα Χώρα-Πύργος.

Πιο συγκεκριμένα:

Η παράκαμψη Πυθαγορείου παρακάμπτει τους οικισμούς Πυθαγορείου και Χώρας . Η αρχή του βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Βαθύ-Πυθαγορείου βορείως του οικισμού Καρμπόβολου και το τέλος του είναι πλησίον του Αεροδρομίου. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 6.060 μ.

Η παράκαμψη Χώρας κινείται νότια του οικισμού Χώρας συνδέοντας τον άξονα  Πυθαγόρειο – Χώρας με τον άξονα Χώρα- Πύργος. Το συνολικό του μήκος είναι 2.782 μ.

Η  οδός προς Μυτιληνιούς συνδέει τον άξονα Μυτιληνιοί- Χώρα με την παράκαμψη Πυθαγορείου, παρακάμπτοντας τον οικισμό της Χώρας από βορειοανατολικά. Το συνολικό του μήκος είναι 1.434 μ.

Η οδός Ηραίου συνδέει τον κόμβο Ηραίου με τον κόμβο Αεροδρομίου μήκους 680μ.

Ti δήλωσε  η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου:

«Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί όραμα ετών για τους κατοίκους του νησιού καθώς θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό δρόμο Πυθαγορείου, θα συνδέσει το αεροδρόμιο με το λιμάνι Πυθαγορείου και κυρίως θα  δώσει πρόσβαση σε όλο το αρχαιολογικό πάρκο της περιοχής  αναδεικνύοντας  τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το Ευπαλίνειο όρυγμα και τα Αρχαία Λατομεία” δήλωσε  η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

«Η Σάμος έχει ανάγκη από μεγάλα έργα” τόνισε  συμπληρώνοντας ότι ο  επόμενος στόχος είναι η ένταξη της παράκαμψης Καρλοβάσου.  Εξήρε το έργο των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε Σάμου και ειδικότερα του προϊσταμένου Γιώργου Βασιλείου ο οποίος και υπέβαλε την σχετική πρόταση για το έργο.

Η κ. Καλογήρου θα βρίσκεται στο νησί ως το Σάββατο προκειμένου να επισκεφτεί την έκθεση των τοπικών προϊόντων που διοργανώνει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου με το Επιμελητήριο Σάμου από τις 10 ως τις 12 Αυγούστου στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου.

πηγή:samiaki.tv

Don’t forget to check the Santorini Activities Santorini Horse Riding
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: